Rakubok

Ord. pris: 
225 kr
Pris:
190 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
Rakubok
Du sparar: 
35 kr (16%)
Antal:
Boken.
Boken om raku är i första hand en vägledning i konsten att bygga rakuugn men också en bok för inspiration. Ett särskilt avsnitt handlar därför om glasyrer och engober, bränningstekniker och efterbehandling. Rósanna Ingólfsdóttir Welding, bokens författare, tillika keramiker och konstnär, berättar:

"I slutet av nittiotalet gjorde jag min första rakubränning och byggde min första ugn, efter att fått lära mig tekniken av en kollega. Efter hand växte intresset och jag startade några kurser. Min första lilla ugn blev bättre och effektivare allteftersom. Nu, efter många år av outtröttligt brännande och experimenterande, vill jag dela med mig av min kunskap. Så här är den, boken om den vedeldade raku-ugnen.

I boken visar jag hur man gör enkla mönster med vax, tape, schablon, screentryck, m.m. De tekniker jag tar upp gör det enkelt att styra resultaten, så att det blir som du vill utan att tappa bort det råa, operfekta som gör raku så attraktiv och skön som uttrycksmedel. Jag vill inspirera till den sanna lusten och kraften som finns i att skapa och glädjen att få dela med mig av mina erfarenheter."