Hej alla nya och gamla vänner och ellever. Nu har jag gjort mitt inom kursverksamheten. Det betyder inte att jag lägger av, absolut inte. Nu skall jag ägna mig åt att göra det jag vill. Nästan. Jag jobbar för fullt i www.decopotterycolour.se fabriken i Harestad så klart, men även med mina nyja projekt. Jag har tagit fram och utvecklat en färg för dekaltryck. Jag har hittat ett företag som tillverkar dekalpapper åt mig så att jag slipper  hålla på med alla onödiga giftiga kermikalier.
Färgen kommer så klart att säljas i decopotterycolours butik så smäningom. Detta är roligt, det roligaste jag gör.
Hela prosessen är rätt kompliserat så idéen är att förenkla det hela så att fler kan ta del av denna roliga teknik. Nu har jag fotat, varit på Hisingen och tagit bilder. Gjort prover och åter prover. Nu står de första riktiga grejena i ugnen redan. Om det blir bra kan ni kika på min insta, rosannakeramik heter jag där. Men hörni.. då får ni ha det riktig bra.. tills nästa gång vi ses, kanske på någon kul workshop hos decopotterycolour. 
Lev väl. Kram Rósanna


April - 2021. Kursverksamheten kommer i gång efter sommaren när alla är friska och krya. Decopotterycolour kommer ha workshops och vi snackar även om en screenkurs för keramik, det låter spännande tycker jag. Du kan skriva till mig och göra en intresseanmälan, som inte är bindande förstås. Följ mig på insta, där är jag mest aktiv eller prenumera på www.
decopotterycolour.se nyhetsbrev så får du förhandsinformation om kurserna. Vi ses. 

2020. Jag har flyttat min verksamhet ner till Osbäcks gamla lanthandel i Harestad. Där huserar jag tillsammans med Decopotterycolour. Under 2020 kommer det inte bli några kurser. Är du intresserad så har Decopotterycolour workshops i mellanåt.  Mer info om det
"Här"

Keramikkurs med Decopotterycolour i fokus.

Keramikkurs med fokus på färg. Välkommen på en keramikkurs i min ateljé i Kungälv/Kärna på Bohuskusten.  I kursen kommer du får lära dig att dreja och forma, även allehanda dekorationstekniker som penselmålning, lavering, schabloner m.m. Du kommer att ha tillgång till hela decopotterycolours sortiment av färger och penslar.  Ingen förkunskap behövs. 
Kursen kostar 1850 kr ex. material. Vi jobbar med vit formnings och drejlera av stengodskvalitet. Leran kostar kr. 52 kr. pr. kilo med färger och bränning. En enkel vegetarisk lunch och eftermiddagsfika serveras båda dagarna.  Ateljén har 4 övernattningsplaster och fullt utrustat kök. Övernattning kostar 300 kr. 
www.decopotterycolou.se 
Länk här.

Kursen har plats för min. 4 och max. 7 elever. För att kursen skall bli av behövs 4 anmälda. Bekräftelse med betalningsanvisning och vägbeskrivning kommer före kursstart. Anmälan kan göras på rosanna.welding@icloud.com - eller på telefon 0733 507232. Anmälan är bindande.

Tack Lena Smedendahl och Rose Marie Gillberg  för att jag fick låna era bilder. 

RAKU KURS. Vilande
Information: Du har med dig egna färdigskröjade saker. Bränningen pågår under hela lördagen 10 till 16 och längre om det behövs. Vi träffas några dagar innan och glaserar. Material i form av glasyrer och färger tillkommer med 52 kr. pr. kilo.
För er utan egen verkstad: Det går bra att hyra in sig hos mig. Jag har en fullt utrustad verkstad. Viss handledning ingår. Men räkna med att arbeta självständigt. Lera finns. Rakuugen äldas med ved. 

Kursen kostar kr. 1720 SEK.  En enkel vegetarisk lunch och eftermiddagsfika serveras. Kursen har plats för min. 4 och max. 7 elever. För att kursen skall bli av behövs 4 anmälda. Bekräftelse med betalningsanvisning och vägbeskrivning kommer  före kursstart. Anmälan kan göras på
rosanna.welding@icloud.com - eller på telefon 0733 507232. Anmälan är bindande.